tiistai 4. lokakuuta 2011

Mannerlaattoja, jäätiköitä, vesiputouksia ja kuumia lähteitä!

Tässä taannoin tehtiin yksi pitempi päiväreissu edellä mainittuihin kohteisiin ja voin ihan rehellisesti väittää et reissu oli yks elämäni upeimmista. Yritän tässä käydä tapahtumat läpi kronologisesti, että homma olis selkeempi lukea. Reissu olis voinu alkaa paremmin ku edellisenä iltana oli ollu ilmasen viinan kekkerit ja eihä niistä viittiny kieltäytyäkään, eikä fiilistä toisaalta yhtään auttanu sekään että vettä sato kaatamalla heti aamusta alkaen. Noh, jotenki sitä sai ittesä ylös aamusta ja ku bussiin pääs nii ei sitä sit enää väsyttänykkää niin paljoa. Ensimmäisenä saavuttiin Þingvellirin kansallispuistoon ja tarkalleen ottaen Euraasian ja Pohjois-Amerikan laattojen saumakohtaan (jälleen). Tällä kertaa maisemat oli oikeesti niin päräyttävät ettei oo moisia hetkeen näkyny. Käveltiin kohti reunaa ja tuumailtiin että onpa upeet maisemat ja ku päästiin lähemmäs nii totuus valkeni. Seinämä oli ainakin 50 metriä pystyjyrkkää pudotusta eikä tietoakaan mistään turva-aidoista. Voin sanoo että pelotti!
Þingvellirin jälkeen ajettiin tunti bussilla eteenpäin kunnes saavuttiin Langjökulliin eli Islannin toisiks suurimmalle jäätikölle. Ala-asemalle saavuttua otettiin sellanen jäätikköbussi, jonka se jäätikkökiertueen vetäjä oli ite rakentanu. Tietysti se muisti muistuttaa asiasta vartin välein, mut pakko myöntää olihan se kyl kaiken kaikkiaan toimiva pirssi. Ylös päästiin ja alas tultiin koko sakki elossa! Ja ite jäätikköreissu oli kyl elämä ikimuistoisin kokemus. Pysty nimittäin hyvin kuvittelee millasta taivaassa olo on koska maisemat näytti kutakuinki just siltä. Ympärillä oli loputtomiin yltäviä pumpulikasoja (lunta) ja sitten näkyy vaan horisontti ja sininen taivas muutamine pilvineen. Tässä vaiheessa aurinko siis paisto täydeltä tuutiltaan. Pysähdyttiin aivan huipulla ja hengattiin sielä puolisen tuntia, lähinnä valokuvia ottaen. Ite tein muun muassa lumiukon, ihmispyramidin ja seisoinpa käsilläniki! Takasin tultaessa pysähdyttiin puolessa välin, koska siinä kohtaa oli sellasia jäätikköpuroja ja tietysti siitä piti kuvat ottaa talteen. Samalla saatiin myös mahdollisuus maistaa aitoa Islantilaista kultaa, puhdasta lähdevettä ja iha vedeltä se maistuki.
Jäätikköreissun jälkeen suunnattiin Barnafossiin eli sellaselle koskelle, minkä ympärille laskeutu muutama hassu vesiputous. Tarinan mukaan Barnafoss (lapsivesiputous, hehheh) sai nimensä sen mukaan ku kaks lasta on aikanaan hukkunu siihen. Joka tapauksessa ite koski, vesiputous ja orastava ruska ympärillä teki siitä todella vaikuttavan näyn, vaikka ite vesiputous ei tosiaan ollu reilua kymmentä metriä korkeampi. Mainittakoon myös paikallinen vessa, joiden käyttö makso noin euron per käyttökerta.
Lopuks käytiin kuumilla lähteillä, joitten nimeä en tosin enää muista. Näky oli iha jeppiskauraa, mut kaikkien noitten nähtävyyksien jälkeen ei kupliva vesi jaksanu enää sytyttää ja väsymyskin alko jo painaa hartioilla kaiken reippailun jälkeen. Muutaman kuvan otin kuitenkin talteen ja tähän loppuu muistikuvat, nimittäin en oo varmaan koskaan nukahtanu niin nopeeta ku bussiin päästyäni! Kerkesin justiinsa silmät sulkea nii samointein oli keskellä vilkkaimpia seikkailuja.
Kaiken kaikkiaan siis aivan upea reissu, ei voi kun suositella!! Eikä maksanu ku 60 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti