keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Burfell

Tällä kertaa tehtiin reissu Reykjavikista itään, Burfelliin missä on siis Euraasian ja ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen törmäyskohta. Mielikuvat kohteesta oli, että välissä on kauhea pohjaton rotko jonne ei kannata tippua mut ei se ihan niin menny. Sen sijaan laatat kyllä loittonee toisistaan mut ilmeisesti pystysuunnassa, nimittäin Euraasian laatta oli 20 metriä alempana kuin Pohjois-Amerikan laatta. Näkymä oli joka tapauksessa kyl vaikuttava ku aluetta reunustaa loputtomalta näyttävä kalliokieleke.
Mannerlaattojen jälkeen nähtiin paikallisen tulivuoren purkautumisen seurauksena syntyneitä kallioluolia, mutta sen tarkempaa syntyperää en oikeen osaa kyl sanoa niille. Ilmeisen hyviä leiriytymispaikkoja ne tuntuis olevan kun tarjoavat luonnollisen tuulensuojan ja ei tarvii sateistakaan juuri välittää.
Lopuks vielä kiivettiin edellä mainitun tulivuoren huipulle. Ite tulivuori ei ollu ihan samanlainen ku olin päätelly sen olevan Milla Magianki tyyssijana. Ei näkyny laavaa missään eikä se tulivuorikaa ollu sellanen terävä vuori, minkä sisällä on kolo. Päinvastoin. Tulivuori oliki itessään iso kraateri ja vuoret sen ympärillä ilmeisesti vaan räjähdyksen seurausta. Joka tapauksessa maisemat oli upeet kun sinne huipulle jakso kiivetä ja ite kraateri oli kanssa näkemisen arvonen, ku sen seinämistä pysty näkemään kaikki jamaikavärit (keltanen, vihree ja punanen) samalla kertaa! Hyvä reissu siis kaiken kaikkiaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti